Article_Top_970x250

Dodik: "Neprimjereno je da Đukanović sada posjeti BiH"

predsjednik crne gore

Dodik: "Neprimjereno je da Đukanović sada posjeti BiH"

velj 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

Dodik je naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao priliku posjetiti BiH ranije, ali on to nije učinio.

- Meni je bilo neprimjereno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava s tako ozbiljnim izazovom, kojem svjedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prati i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi - istaknuo je Dodik.

Naveo je da odluka u vezi s njegovim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvježavanja uspomena i povijesnog sjećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića, s kojim je Đukanović blisko surađivao upravo u turbulentno vrijeme koje on spominje.  

Na pitanje da prokomentira Đukanovićevu izjavu da je u Srebrenici počinjen genocid, Dodik je odgovorio da vjeruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije dogodio genocid, isto kao što vjeruje da su mu poznate i navodne kontroverze koje prate događanja u toj općini.

- Inzistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta djeteta kome su rekli da se ne može više igrati - zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba