Article_Top_970x250

Dodik: Rezolucija je podvala političkog Sarajeva

nsrs

Dodik: Rezolucija je podvala političkog Sarajeva

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je cilj Rezolucije o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH da omalovaži sva stradanja koja su Srbi imali u Drugom svjetskom ratu.

- Ova rezolucija je podvala političkog Sarajeva, koje je koristilo jedan trenutak u kojem je htio podvaliti ozbiljne političke neistine da priopći svoje već ranije pripremljene istine kako bi ponizio srpske žrtve i otklonio od stradanja koje se događalo u Drugom svjetskom ratu - rekao je Dodik obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske povodom razmatranja Informacije o rezoluciji poštivanja žrtava fašističkog režima i pokreta Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodao je da se Rezolucija predstavlja i pokušava biti osuda zločina, ali da se ona u suštini otklanja od zločina.

- Riječ je o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu. Ovaj dokument je nastao kao interpretacija netočnih, iskrivljenih povijesnih činjenica sa željom da se politički zloupotrijebi tema, da se omalovaže stradanja, glorificiraju nečiji drugi utjecaji i da se ta tema po njima definitivno zaklopi, otvori za neke druge teme koje ćemo moć pratiti u narednih mjesec i pol dana - kazao je Dodik

Dnevnik.ba