Article_Top_970x250

Dragan Lukač podnio ostavku

fup

Dragan Lukač podnio ostavku

sij 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FUP

Nezavisni odbor je primio i pismenu ostavku direktora FUP-a Dragana Lukača zaključno s 28. siječnja 2019. Lukač je dva mandata bio na čelu FUP-a.

Nezavisni odbor Parlamenta Federacije BiH, iako je bilo planirano, nije razmatrao dokumentaciju osam kandidata za novog direktora Federalne uprave policije.

Naime, uoči početka sjednice tri člana NO-a koji dolaze iz pravosuđa - tužitelji Mirko Miličević i Zdenko Kovač, te sudac Branimir Orašanin - informirali su odbor o novonastaloj situaciji nakon što je VSTV-ov Izmijenjeni i dopunjeni Kodeks o sudskoj i tužiteljskoj etici stupio na snagu.

Nezavisni odbor je primio i pismenu ostavku direktora FUP-a Dragana Lukača zaključno s 28. siječnja 2019. Lukač je dva mandata bio na čelu FUP-a. Njemu je čak prije pet godina prestao status policijskog službenika, a krajem 2018. je napunio 45 godina radnog staža. A od prošlog ljeta obećava povlačenje s mjesta direktora.

Izmjene i dopune Kodeksa, između ostalog, propisuju da nostelji pravosudnih funkcija ne mogu biti članovi radnih tijela koja se bave izborom ili razrješenjem policijskih čelnika. '

'Tražit ćemo mišljenje VSTV-a o novonastaloj situaciji, a po dobijanju stava Nezavisni odbor će nastaviti sjednicu'', kazao je Sead Bardak, predsjednik NO, Oslobođenju.

Nezavisni odbor je zaključio da ne želi uraditi ništa mimo propisa, stoga prije nastavka bilo kakvih poslova želi biti upoznat sa mišljenjem VSTV-a.

Podsjetimo da su se na natečaj za novog direktora FUP-a prijavili Zoran Galić, sadašnji direktor GPBiH, Milan Galić, komesar policije ZHK-a, Robert Perić, načelnik Terenskog ureda GP Jug, Ensad Korman, bivši zamjenik direktora FUP-a, Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformirane policije FUP-a, Ivica Bošnjak, sadašnji zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ljuban Frljić, šef Operativnog centra MUP-a SBK-a i Mustafa Hajrulahović, inspektor FUP-a. 

Dnevnik.ba

Tagovi: