Article_Top_970x250

Drama u Ciboni: Zbog novca su otpustili trenera i djelatnike!

na koljenima zbog krize

Drama u Ciboni: Zbog novca su otpustili trenera i djelatnike!

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Sanjin Strukic/Pixsell

Kako doznaje 24sata iz kluba, Cibona je otpustila trenera Ivana Velića, njegove pomoćnike te ostale djelatnike kluba jer novca za plaće nema! A igrače još nitko nije kontaktirao...

Brojni hrvatski klubovi bore se s financijskim poteškoćama, a prisilna stanka zbog korona virusa donijela im je dodatne gubitke. Cibona je prije stanke u ABA ligi praktički osigurala ostanak, u klubu su se busali u prsa da su ispunili svoje ciljeve i ostanak trenera Ivana Velića bio je siguran. Ali kriza je sve promijenila i klub je ostao bez novca.

Kako doznaje 24sata iz kluba, Cibona je otpustila trenera Ivana Velića, njegove pomoćnike te ostale djelatnike kluba jer novca za plaće nema! Igrači su i dalje na 'platnom' spisku, ali ako se ovako nastavi, uskoro bi mogli i oni ostati bez posla. Ali pitanje je hoće li i oni dobiti plaću. Direktor kluba Domagoj Čavlović nema komentara, kao ni predsjednik Mladen Bušić...

Cibona je tek izašla iz predstečajne nagodbe i nisu imali pravo na Vladinu pomoć oko isplate minimalne naknade za očuvanje radnih mjesta.

Kako se doznaje, igrače nitko iz kluba nije kontaktirao već dva tjedna i oni ne znaju još ništa o svojem statusu...

Cibona se već neko vrijeme bori s dugovima, održavali su se na životu, ali korona virus ih je uništio. Mjere o smanjenju plaća uveli su i mnogi hrvatski klubovi poput Dinama, Rijeke i Osijeka, ali Cibona je morala poduzeti drastične mjere. A to je otkaz svim djelatnicima kluba.

Dnevnik.ba