Article_Top_970x250

Dvojica alžirskih migranata osuđena na po 15 godina zatvora zbog ubojstva u Tuzli

nepravomoćno

Dvojica alžirskih migranata osuđena na po 15 godina zatvora zbog ubojstva u Tuzli

svibnja 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Dvojica migranata iz Alžira koji se nalaze na području Tuzle nepravomoćno su osuđeni na po 15 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva svoga sunarodnjaka, koje su počinili prošle godine u ovom gradu.

Naime, Županijski sud u Tuzli je donio osuđujuću prvostupanjsku presudu za alžirske državljane, 26-godišnjeg Hichama Bellarbija i 23-godišnjeg Karima Cheminija, i izrekao im kazne zatvora u trajanju od po 15 godina zbog kaznenog djela ubojstva.

Glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović je kazao da se optužnicom Belarbi i Chemini terete da su pola sata poslije ponoći 30. lipnja 2019. godine u blizini Robne kuće Tuzlanka sreli svog sunarodnjaka Brahimija Abderrezaka, od njega tražili novac, nakon čega su fizički nasrnuli na njega te mu nanijeli deset ozljeda nožem u predjelu vrata, prsnog koša i trbuha.

"Brahimi je zbog ozljeda preminuo ubrzo nakon toga u SKC-u Tuzla. Županijski sud Tuzla je optuženima produžio mjeru pritvora u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku FBiH koje definiraju trajanje pritvora nakon izricanja prvostupanjske presude", naveo je Arnautović.

Nakon dostavljanja pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo TŽ će procijeniti hoće li izjaviti žalbu na prvostupanjsku presudu.

Dnevnik.ba