Article_Top_970x250

Dvojica hrvatskih policajca sankcionirana zbog ozljeđivanja migranta

udaljeni iz službe

Dvojica hrvatskih policajca sankcionirana zbog ozljeđivanja migranta

lip 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Karlovačka policija izvijestila je u petak o sankcioniranju dvojice policajaca zbog sumnje da je jedan od njih, 11. lipnja, lakše ozlijedio stranca zatečenog u ilegalnom boravku u Hrvatskoj, a da ga drugi nije ni spriječio u ozljeđivanju migranta niti ga prijavio.

Obojica su udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, te su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku karlovačke Policijske uprave, prenosi Hina.

Iz policije su priopćili da je u četvrtak, 11. lipnja u večernjim satima, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili ozlijede.

Ilegalni migrant u početku nije želio reći što se dogodilo, a kada se izjasnio, njegov je iskaz bio suprotan iskazu policijskih službenika.

Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

Dnevnik.ba