Article_Top_970x250

Dvojica nigerijskih državljana udaljeni s teritorija Bosne i Hercegovine

ponovno u domovini

Dvojica nigerijskih državljana udaljeni s teritorija Bosne i Hercegovine

pro 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Služba za poslove sa strancima je, nakon provedenih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, udaljila s teritorija Bosne i Hercegvine dvije osobe inicijala E. K. C. i A. U. A., državljane Nigerije.

Oni su boravili u Republici Hrvatskoj te su nezakonito ušli na teritorij Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, Služba za poslove sa strancima je poduzela neophodne mjere i radnje te im je izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracijski centar.

S obzirom da su Nigerijci izrazili želju da se vrate u zemlju porijekla, Služba za poslove sa strancima je stupila u kontakt s nadležnim Veleposlanstvom Nigerije u Budimpešti, koja je iskazala spremnost da financira povratak svojih državljana u matičnu zemlju.

- Cijeneći najbolji interes navedenih osoba, proveden je postupak njihovog udaljenja, te su isti samostalno i dobrovoljno, uz podršku predstavnika nadležnog Veleposlanstva Nigerije, danas udaljeni iz Bosne i Hecegovine,  letom preko Istanbula za Nigeriju - priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Dnevnik.ba