Article_Top_970x250

Džindić najavio još jedan sastanak sa mogućim izraelskim investitorima u Aluminij

ministar energije, rudarstva i industrije

Džindić najavio još jedan sastanak sa mogućim izraelskim investitorima u Aluminij

pro 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić najavio je kako će Vlada FBiH održati još jedan sastanak sa izraelskom M.T. Abraham grupacijom u pokušaju da se pronađe strateški partner za mostarski Aluminij.

On je u intervjuu za N1 kazao kako ranije ponude nisu bile prihvatljive Vladi FBiH, no da će biti još jedan sastanak.

– Taj model tadašnjeg načina rada u Aluminiju nije bio održiv i ekonomski isplativ. Jasno sam pokazao model koji nije dobar i način na koji može. Nakon toga smo imali nekoliko tvrtki koje su došle kod nas i tražile zajedničko partnerstvo da uđu u dokumentaciju, tražili papire gospodarskog društva, da izvrše dodatne analize. Na kraju s prve dvije smo se rastali jer uvjeti koji su bili postavljeni s druge strane Vladi Federacije za nisu bili prihvatljivi, istaknuo je Džindić.

M.T. Abraham grupa koja djeluje u partnerstvu s China Machinery Engineering Corporation, te China Nonferrous Metal Industrys Foreign Engineering & Construction Co., ponudila je, između ostalog, najam Aluminija na 15 godina, pokretanje proizvodnje u fazama, počevši od Ljevaonice, kao i gradnju solarnih ili vjetroelektrana umjesto subvencionirane cijene električne energije, prenosi HMS.

Dnevnik.ba