Article_Top_970x250

Džindić: Ozbiljno smo shvatili problem napuštanja zaštitara u Vitezitu, donosimo mjere koje će vratiti sve pod kontrolu

ministar energije, rudarstva i industrije

Džindić: Ozbiljno smo shvatili problem napuštanja zaštitara u Vitezitu, donosimo mjere koje će vratiti sve pod kontrolu

ruj 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako su u resornom ministarstvu ozbiljno shvatili problem napuštanja radnog mjesta zaštitara u kompaniji "Vitezit" i trenutno po hitnom postupku donose mjere kojima će situaciju dovesti pod kontrolu.

- Ne mogu još govoriti u kojem ćemo pravcu ići, mogu samo reći da rješenje moramo pronaći do kraja dana. Trenutno radimo i šaljemo akte na resorna ministarstva i odgovorne i u toku dana ćemo se usuglasiti - rekao je Džindić, prenosi Avaz.

Podsjećamo, kako smo danas i objavili, unutrašnja zaštitarska služba Poslovnog sistema "Vitezit" Vitez danas u 19 sati prestaje s radom te će tone opasne otpadne kiseline, koja može dignuti u zrak pola Lašvanske doline ili napraviti pravi ekocid nizvodno od Viteza, ostati bez nadzora.  

Zbog činjenice da su u ovoj godini primili samo dvije plaće te da nitko od nadležnih iz Federalne direkcije za namjensku industriju nije poslušao njihove višemjesečne apele, "Vitezitovi" zaštitari danas napuštaju radna mjesta.

Dnevnik.ba