Article_Top_970x250

Filmska potjera u Zagrebu: Bježao policiji, oštetio im vozila i ozlijedio dvojicu policajaca

uhićen na kraju

Filmska potjera u Zagrebu: Bježao policiji, oštetio im vozila i ozlijedio dvojicu policajaca

lip 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Iako su ga svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, vozač ih je ignorirao nastavivši pritom juriti po Savskoj cesti, a zatim dalje kroz naselja.

Dvojica zagrebačkih policajaca noćas su ozlijeđena tijekom filmske potjere po Zagrebu. Policajci su oko 2 sata iz ponoći na  križanju Selske i Savske ceste u kršenju prometnih propisa uočili 35-godišnjaka u Fordu Focusu koprivničkih registarskih oznaka, piše Večernji.

Iako su ga svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, vozač ih je ignorirao nastavivši pritom juriti po Savskoj cesti, a zatim dalje kroz naselja. U daljnjem bijegu, vratio se na raskrižje Savske ceste i Selske ceste, gdje su mu cestu službenim vozilom prepriječili policijski službenici.

U trenutku kada se vozač zaustavio, iz policijskog vozila izašao je policijski službenik i krenuo prema vozaču s ciljem njegovog uhićenja, no on je iznenada vozilom krenuo naglo unatrag, zbog čega se policijski službenik, kako bi izbjegao nalet na sebe, prebacio preko poklopca motora policijskog vozila pri čemu se ozlijedio, priopćila je PU zagrebačka. Vozač je potom udario u prednju desnu stranu policijskog vozila te nastavio bježati.

Dolaskom na zemljani put uz savski nasip, u Miševičkoj ulici, na znak policijskih službenika da se zaustavi, on se ponovo oglušuje, nastavlja vožnju bez zaustavljanja i bočnim retrovizorom svog vozila udara policijskog službenika u tom bijegu. Kreće se dalje savskim nasipom u smjeru istoka prema naselju Petruševec gdje udara u prednju lijevu stranu drugog policijskog vozila i nastavlja bijeg preko Domovinskog mosta u smjeru zračne luke.

Dolaskom do prvog rotora kod Zračne luke Franjo Tuđman vozač je izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, izišao iz vozila te se trčeći dao u bijeg u čemu su ga spriječili zagrebački policajci koji su ga sustigli, uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Liječnika pomoć pružena je u KBC Zagreb dvojici policijskih službenika.

Dnevnik.ba