Article_Top_970x250

Francuz prodao zlatnu medalju iz finala s Hrvatskom

tko je u pitanju?

Francuz prodao zlatnu medalju iz finala s Hrvatskom

svibnja 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Igor Kralj/Pixsell

Uz zlatnu medalju sa SP-a iz 2018. godine na istoj dražbi našle su se još dvije zlatne medalje s ranijih svjetskih prvenstava, obje iz godina kada je Brazil osvajao naslov.

Neimenovani francuski nogometaš prodao je svoju zlatnu medalju osvojenu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije manje od dvije godine za 71.875 dolara putem dražbe preko aukcijske kuće Julien's Auctions u Los Angelesu.

Francuska je do svog drugog naslova prvaka u povijesti stigla 4-2 pobjedom protiv Hrvatske u finalu u Moskvi 15. srpnja 2018.

Vlasnik "Julien's Auctionsa" Darren Julien izjavio je kako su dobili 10 ponuda za medalju, a najveća je bila od jednog kupca iz Velike Britanije.

Uz zlatnu medalju sa SP-a iz 2018. godine na istoj dražbi našle su se još dvije zlatne medalje s ranijih svjetskih prvenstava, obje iz godina kada je Brazil osvajao naslov. Zlatno odličje iz Japana i Južne Koreje 2002. godine prodano je za 50.000 dolara, dok je ono iz SDAD-a 1994. doseglo cijenu od 48.000 dolara.

Zbog pandemije korona virusa dražba je održana putem interneta i preko telefona, a osim ove tri zlatne medalje u ponudi su bili još brojni sportski rekviziti i uspomene, prenosi Hina.

Dnevnik.ba