Article_Top_970x250

FUP završio vještačenje mobitela ubijene Lane Bijedić

predan tužiteljstvu žzh

FUP završio vještačenje mobitela ubijene Lane Bijedić

stu 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su s vještačenjem podataka iz mobitela brutalno ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

Lanin telefon prije nekoliko dana su uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada se nalazio na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužiteljstva ŽZH, koje vodi istragu.

Neslužbeno je potvrđeno da je mobitel s izvještajem i podacima koji su traženi vraćen Tužiteljstvu ŽZH na daljnje postupanje. Saznaje se da su izvučeni svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera i WhatsAppa, kako bi se došlo do motiva ovog stravičnog zločina.

Tužiteljstvo, koje nema skoro nikakav čvrst trag tko je ubio Lanu, sve nade polaže u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

- Sada je sve do Tužiteljstva. Mi smo svoj dio posla uradili. Oni su zaduženi za davanje izjava i detalja iz istrage – rečeno je iz FUP-a za Avaz.ba.

Dnevnik.ba