Article_Top_970x250

General Gotovina: Postrojbe HVO-a smo uvijek doživljavali jednakima sebi, nikad nije kasno za učiniti nešto dobro, pravedno

obljetnica "oluje"

General Gotovina: Postrojbe HVO-a smo uvijek doživljavali jednakima sebi, nikad nije kasno za učiniti nešto dobro, pravedno

kol 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nikada nije kasno učiniti dobro i pravedno, poručio je general Ante Gotovina nakon što je predsjednik države Zoran Milanović, večer uoči 25. obljetnice Oluje, na Kninskoj tvrđavi dodijelio visoka državna odličja umirovljenim generalima HV-a te gardijskim brigadama HVO-a.

Gotovina je dodao da povijest mora biti na svome mjestu i naglasio kako su HVO uvijek doživljavali jednakima sebi što se pokazalo u ratu kada su i bili zajedno.

 "Puno je vremena prošlo od završetka rata, ali nikad nije kasno učiniti dobro, učiniti pravedno", poručio je, prenosi Hina.

 Naglasivši da je rat završio davno te da mi živimo u miru, izrazio je uvjerenje da će sutrašnja svečanost u povodu 25. obljetnice oslobodilačke operacije Oluja proteći dostojanstveno.

Istaknuo je da predsjednik Milanović obavlja svoje funkcije i zadaće kako definira Ustav. "Njegova odluka o odlikovanjima postrojbi koje su bile sastavnice hrvatskih snaga je odlična odluka koja stavlja stvari na svoje mjesto", rekao je upitan kako komentira odlikovanja i priznanja koje je dodijelio predsjednik Milanović.

Gotovina je ocijenio dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin te odlazak ministra Tome Medveda u Grubore 'optimizmom i dobrim koracima koji nas vode ka cilju i zajedništvu'.

"Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože", istaknuo je hrvatski general Ante Gotovina.

Dnevnik.ba