Article_Top_970x250

GOŠK pokrenuo inicijativu: Hoće li biti poništeno prvenstvo Prve lige FBiH?

poziv na sastanak

GOŠK pokrenuo inicijativu: Hoće li biti poništeno prvenstvo Prve lige FBiH?

stu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Nogometni klub GOŠK iz Gabele pozvao je sve klubove koji se natječu u Prvoj ligi Federacije BiH na sastanak u hotelu ''Park'' u Vogošći koji će se održati 29. studenog 2019. godine u 12 sati. 

- Na navedeni sastanak Vas pozivamo ponukani cjelokupnom situacijom i događajima u Prvoj ligi FBiH. Naime, svi smo svjedoci istrage Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva VAR te smo mišljenja da je krajnje vrijeme da klubovi Prve lige FBiH održe zajednički sastanak na kome će razmotriti nastalu situaciju, kako u Prvoj ligi FBiH tako i u Nogometnom savezu FBiH, te da donesemo zajedničke zaključke za nastavak natejcanja u Prvoj ligi FBiH. Potrebno je da na navedeni sastanak dođu ovlašteni predstavnici klubova (predsjednik i direktor), piše - između ostalog, u pozivu iz NK GOŠK Gabela, koji je potpisao predsjednik Lujo Ilić, prenosi Avaz.

“Liga nije regularna nakon svega ovoga i tražimo poništenje prvenstva. Tražit ćemo da to podrže svi klubovi i zato ću zvati sve funkcionere klubova”, rekao je Ilić nedavno.

Dnevnik.ba

Tagovi: