Article_Top_970x250

Grabar-Kitarović 10 godina nije vozila auto: Ne usudim se voziti sama

predsjednica u odlasku

Grabar-Kitarović 10 godina nije vozila auto: Ne usudim se voziti sama

velj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednica RH u odlasku otkrila je svoje prve poteze nakon što ode s Pantovčaka, što će prvo napraviti, što će ostati isto i koje stvari do sada nije mogla raditi, a odsad opet može.

Kolinda Grabar Kitarović broji svoje zadnje sate na Pantovčaku, sve je izglednije da bi mogla dobiti ured u Visokoj, jer namjerava i dalje raditi, a na raspolaganju će imati tajnicu, jednog člana osiguranja i vozača.

Kako nije samostalno upravljala vozilom od svog boravka u Americi, točnije od 2011. otkad je obnašala dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, automobil se ne bi usudila voziti sama.

- Ipak je prošlo skoro 10 godina da mi nisu dali osobno voziti automobil - rekla je Kolinda Grabar Kitarović za Jutarnji list.

Rekla je da sa sobom vodi kujicu Kiku, koju je udomila iz azila za napuštene životinje, a otkrila je i da prvo što će napraviti kad joj istekne mandat je odmor i posjet kćeri Katarini, koja studira u Americi na Harvardu. Tamo namjerava provesti desetak dana, a onda završiti doktorsku disertaciju pod nazivom “Odgovornost za zaštitu (R2P): koncepti, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (slučaj Libije)”.

Veseli se kaže, što će moći puno više vremena provoditi sa svojim prijateljima, te ih planira što češće pozivati kod sebe doma, što do sada nije bilo izvedivo.

-  Volim kuhati, ali tijekom mandata jednostavno nisam mogla pozvati prijatelje na večeru, stan mi je trenutno u radovima i moram se najprije kod kuće posložiti da imam kontrolu nad svojim prostorom. Nadam se da će se druženja s prijateljicama sada intenzivirati jer najdraže mi je sjesti i razgovarati s njima uz pizzu - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Od stvari koje će ostati iste, to su odlasci na sportske utakmice i bodrenje hrvatskih sportaša, te odlasci na svetu misu s obitelji, prenose 24sata.

Dnevnik.ba