Article_Top_970x250

Gradonačelnik Opatije: "Zašto mi moramo snositi posljedice ako Dalmacija ima puno zaraženih!?"

Ivo Dujmić

Gradonačelnik Opatije: "Zašto mi moramo snositi posljedice ako Dalmacija ima puno zaraženih!?"

kol 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić traži da vlada i stožer što prije Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno crvenu, narančastu i zelenu regiju, jer Istarska i Primorsko-goranska županija, koje trenutno imaju najveći broj turista u Hrvatskoj, ne mogu snositi posljedice loše epidemiološke situacije.

Oglasio se na Facebooku.

"Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s koronavirusom

Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države", napisao je Dujmić.

"Zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!"

"Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju. Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!

Stoga od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tražim da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam. Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije.

Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije!" poručuje Dujmić.

Dnevnik.ba