Article_Top_970x250

Granični policajci BiH uhvatili više od 100 migranta, pokušali ilegalno preći granicu

migranti u bih

Granični policajci BiH uhvatili više od 100 migranta, pokušali ilegalno preći granicu

srp 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Granična policija BiH intervenirala je danas više puta zbog pokušaja ilegalnog prelaska državne granice. Od ilegalnog prelaska granica prema izvještaju koji nam je dostavljen odvraćena su 102 migranta.

Na Graničnom prijelazu Hum su, kako navode, od pokušaja ilegalnog prelaska državne granice odvraćene tri nepoznate osobe afrozijskog porijekla.

Osim toga, na Aerodromu Sarajevo, u kamionu mađarskih registarskih oznaka koji se nalazio u prostoru Kargo magacina MAS-a, pronađen je jedan državljanin Alžira i jedan državljanin Palestine.

"Bili su sakriveni u tovarnom dijelu kamiona. U 11:35 sati predati SPS TC Sarajevo", priopćeno je iz Granične policije BiH, prenosi Klix.

Na Graničnom prijelazu Zvornik je, na lokalitetu Kozluka, od nezakonitog prelaska granice odvraćeno 30 nepoznatih osoba afroaziskog porijekla.

"U Trebinju je od nezakonitog prelaska granice odvraćeno je sedam osoba afroaziskog porijekla", navode iz Granične policije BiH.

Na Graničnom prijelazu Zvornik je od ilegalnog prelaska granice odvraćeno je 37 osoba afroaziskog porijekla, a na Graničnom prijelazu Višegrad tri nepoznate osobe.

"U mjestu Kreća, GP Hum, od nezakonitog prelaska granice odvraćeno je 12 nepoznatih osoba afroaziskog porijekla", istaknuto je iz Granične policije BiH.

Na GP Izačić je zatečeno je osam državljana Iraka. Upućeni su u Bihać.

Dnevnik.ba