Article_Top_970x250

Grlić Radman: Svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku

ministar vanjskih poslova rh

Grlić Radman: Svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku

kol 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da svaki Hrvat zna da je izvršena velikosrpska agresija Miloševića režima u Hrvatskoj i da je siguran da tako govori i predsjednica, komentirajući medijske napise da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio Kolindu Grabar-Kitarović da se prestane cijelo vrijeme govoriti o velikosrpskoj agresiji.

"Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićeva režima. Mi smo vodili Domovinski, obrambeni rat", rekao je Grlić Radman i dodao da je siguran da i "predsjednica tako govori", prenosi Hina. 

Nije bio upoznat s time da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prema pisanju hrvatskog tjednika Nacionala, zatražio hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija". Vučić je te navode potvrdio za Prvu srpsku televiziju.

Grlić Radman je komentirao i objavljenu imovinsku karticu po kojoj ukupna vrijednost imovine ministra i njegove supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna. 

Rekao je da je mjesec dana radio na tome sa stručnjacima i odvjetnicima "upravo zbog znatiželje i transparentnosti, javnost je na to osjetljiva". 

Novi šef hrvatske diplomacije rekao je da je sve odrađeno po propisima i da se "nema što kriti".

"Ono što vas uvjeravam je da će moja imovinska kartica biti puno manja kad prestanem biti ministar", zaključio je ministar. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250