Article_Top_970x250

HDZ 1990: Sporna odluka Vlade Sarajevske županije, ispravite nepravdu!

ugroženo poslovanje

HDZ 1990: Sporna odluka Vlade Sarajevske županije, ispravite nepravdu!

svibnja 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Komunicirajući sa poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo u potpunosti zbog zabrana koje su donijeli Stožer Civilne zaštite dužni smo reagirati na Odluku Kantona Vlade Sarajevo o dodjeli proračunskih sredstava za isplatu djela plaća za mjesec ožujak 2020. godine, kojom su ograničili mogućnost isplate samo onim poslovnim subjektima koji imaju sjedište u Sarajevu.

Na taj način su doveli u neravnopravan položaj sve  poslovne subjekte koje imaju svoja predstavništva u  Kantonu Sarajevo i sve svoje porezne obveze (doprinose na plaće i razne vrste poreza)  uplaćuju u proračun Kantona Sarajevo. Stoga, tražimo od Vlade Kantona Sarajevo da promijeni žurno ovu Odluku i već za mjesec travanj u svoj Javni poziv uključe i ove poslovne subjekte.

Ova Odluka nam je još nerazumljivija zbog činjenice da i druge Vlade županija poput Vlade HNŽ su uključile u isplatu sve one koji svoje obveze izvršavaju u tim županijama Bez obzira je li sjedište u toj županiji ili u drugoj. Naglašavamo temelj subvencija mora ići prema radniku koji nije mogao zaraditi plaću za navedene mjesece. Zar je nekom u ovom trenutku bitno koje poslodavac i odakle je poslodavac?

 Ispravite nepravdu u navedenoj Odluci!

Dnevnik.ba