Article_Top_970x250

HDZ BiH Uskoplje osudio ispisivanje uvredljivih grafita

osuda vandalskog čina

HDZ BiH Uskoplje osudio ispisivanje uvredljivih grafita

kol 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Apeliramo na sve naše sugrađane, ali i pojedine medije da se suzdrže od dizanja tenzija i provokacija, jer samo kroz suživot i poštovanje različitosti možemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

OO HDZ BIH Uskoplje oštro osuđuje ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja u naseljenom mjestu Krupa koji potiču govor mržnje te ujedno dižu tenzije i narušavaju dobre međususjedske i međunacionalne odnose koji krase općinu Gornji Vakuf-Uskoplje u poslijeratnom razdoblju.

-Duboko smo uvjereni kako će svi stanovnici naše Općine još jednom pokazati zajedništvo u osudi ovog ali i sličnih incidenta, kao što je skrnavljenje spomen obilježja hrvatskim braniteljima i zavjetnih kapelica u naselju Ždrimci proteklog mjeseca.

Također, apeliramo na sve naše sugrađane, ali i pojedine medije da se suzdrže od dizanja tenzija i provokacija, jer samo kroz suživot i poštovanje različitosti možemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Očekujemo od nadležnih institucija da u što skorijem roku poduzmu sve zakonski predviđene radnje s ciljem pronalaska i sankcioniranja počinitelja ovog nemilog događaja – navodi se u informaciji za medije.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250