Article_Top_970x250

HNS: Hrvatima omogućiti izbor legitimnih političkih predstavnika

mostar

HNS: Hrvatima omogućiti izbor legitimnih političkih predstavnika

ožu 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je u Mostaru održalo sjednicu kojom je predsjedao predsjednik HNS-a Dragan Čović.

Predsjedništvo je pored aktualno političke situacije, razgovaralo i o drugim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred Bosnom i Hercegovinom i zemljama u okruženju.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo i na migrantsku krizu, ilegalne migracije te organizirani kriminal vezan uz ovu temu, na što nadležen institucije nemaju odgovarajuću reakciju i rješenje.

Na sjednici je zatraženo od svih nadležnih institucija da spriječe ulazak ilegalnih migranata na područje BiH te žurno usvajanje zajedničke strategije i zajedničkog nastupa kao kvalitetan odgovor na ovaj problem.

Komentirajući tijek pregovora o izmjeni Izbornog zakona BiH, Predsjedništvo je stalo kod svojih ranijih donesenih odluka. HNS traži poštivanje svih presuda međunarodnih i domaćih sudova, kako bi se omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativno-političkim razinama, te kako bi se Hrvatima omogućio izbor legitimnih političkih predstavnika. Također, naglašeno je da se traže rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket.

Predsjedništvo je pozvalo sve političke predstavnike u BiH da prihvate i implementiraju odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju, sukladno slovu Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, stoji u priopćenju iz HNS-a BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi: