Article_Top_970x250

HNŽ traži relaksiranje mjera pri prelasku državne granice

koronavirus

HNŽ traži relaksiranje mjera pri prelasku državne granice

svibnja 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ-a u utorak su uputili poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se, na tragu evidentnoga poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluke o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona.

"Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obveznoga samoizoliranja u prigodi prelaska granice na razdoblje od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti. Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka gospodarstva, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima" navode iz Vlade HNŽ-a.

Iz Vlade također pozivaju na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru, uz napomenu da na snazi ostaje obveza poštivanja osnovnih protuepidemijskih mjera.

Dnevnik.ba