Article_Top_970x250

"Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa Hrvata u BiH"

Grlić Radman i biskup Komarica

"Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa Hrvata u BiH"

srp 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti politiku koja teži što boljem političkom i društvenom položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je u petak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman primivši u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu, priopćio je Zrinjevac.

U razgovoru o aktualnostima u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova vlada nastaviti pružati političku te financijsku pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini, prenosi Hina.

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti provoditi politiku koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova. 

Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa bosanskohercegovačkih Hrvata, ali i Bosne i Hercegovine unutar Europske unije, dodao je Grlić Radman.

Ministar je izrazio zahvalnost Katoličkoj Crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranu radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba