Article_Top_970x250

Hrvatska ima 108 novih slučajeva zaraze, dvije osobe su preminule

skok broja oboljelih

Hrvatska ima 108 novih slučajeva zaraze, dvije osobe su preminule

srp 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Hrvatska je u srijedu zabilježila 108 novih slučajeva. Aktivnih je 1127 slučajeva. U protekla 24 sata dvije su osobe umrle, a devet je pacijenata na respiratoru. Ukupno se oporavilo 3278, a iz bolnice je optušteno 12 novih.

Najnovije podatke iznio je ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Danas je 149. dan od pojave virusa. Zabilježeno je 108 novih slučajeva. Trenutno je aktivnih 1127 aktivnih. 1279 osoba testirano je u posljednja 24 sata. 143 osobe na bolničkom, devet na respiratoru. Otpušteno je 12 novih 1051 ukupno. 2256 je oporavljenih kod kuće. Dvije su osobe preminule. Te osobe su iz Osijeka, 1946. i 1945. godište s patološkim stanjima. Jedna osoba je bila na respiratoru, a druga ne. Radi se o muškarcima", rekao je ministar zdravstva.

Nakon Beroša, ravnatelj HZJZ  Krunoslav Capak je rekao da novih žarišta nema, a najveći broj oboljelih je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čak 40. Više od polovine tih slučajeva povezano je s vjenčanjem u selu i s nekoliko većih okupljanja koje su se dogodile u zadnjih 10-ak dana. Nešto je veći broj i u Istri, 19. Više od polovine su kontakti. Imamo vrlo mali postotak udjela u ukupno oboljelih turista, rekaoje Capak.

Novinar je upitao Beroša zašto šalju dvosmislene poruke javnosti jer nisu nosili maske.

"Ja sam bio ispred te grupe ljudi, nisam vidio što se događa. Bili smo na otvorenom prostoru. Svakako svi od nas moraju bit svjesni da distanca, higijena i dezinfekcija nas štite od virusa", odgovorio je Beroš.

Capak je odgovorio i je li u njegovoj obitelji bilo vjenčanja kao što se nagađalo u javnosti, objasnio kada su mu se udale kćeri, a za najmlađu je rekao da je studentica i da se nada kako neće uskoro imati svadbu.

"To je jedna poputno netočna informacija. U mojoj bližoj i široj obitelji nije bilo vjenčanja", odlučno je demantirao tu informaciju Capak, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba