Article_Top_970x250

Hrvatska tek deveti favorit za osvajanje Eura, ali ne bi bio prvi put da iznenade sve

nakon plasmana na prvenstvo

Hrvatska tek deveti favorit za osvajanje Eura, ali ne bi bio prvi put da iznenade sve

stu 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija uz manje se probleme kvalificirala na Euro 2020. koji će se prvi put igrati dislocirano po Europi, s tim da će posljednje tri utakmice - oba polufinala i finale - igrati na Wembleyu.

Stoga nije niti čudno da kladionice vide Engleze kao druge favorite ovog natjecanja, čije šanse različite kladionice postavljaju na 15 do 17 posto. 

Prvi su favoriti očekivano aktualni svjetski prvaci Francuzi, čije se šanse važu na otprilike 20 posto. Poslije Francuske i Engleske, većina kladionica gotovo identične šanse daje Belgiji, Španjolskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. Sve su četiri reprezentaciji, uz manje razlike od kladionice do kladionice na šansama od 10 do 12 posto. 

Hrvatska se poslije Italije i Portugala (koji još nije niti osigurao plasman na Euro) nalazi na devetom mjestu favorita te je posljednja reprezentacija koju kladionice ne postavljaju kao potpunog autsajdera.

Hrvatskoj, naime, većina kladionica daje šanse između 3 i 4 posto, što je manje nego li je bio slučaj prije početka kvalifikacija. Očito je nekoliko neuvjerljivih utakmica tijekom kvalifikacijskog ciklusa jako utjecalo na procjenu svjetskih kladionica, koje postavljaju čak osam nacionalnih selekcija ispred aktualnih svjetskih doprvaka.

Ako misle otići daleko na Euru, Dalićevi će izabranici tako još jednom morati odigrati iznad očekivanja svekolike svjetske javnosti. Ne bi bio prvi put da to naprave, piše Index.

Dnevnik.ba