Article_Top_970x250

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni traži pomoć, ne mogu sami

humanitarna akcija

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni traži pomoć, ne mogu sami

tra 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Članovi Hrvatske Udruge mladih u središnjoj Bosni su u proteklih 15-tak dana bili na terenu i pomagali koliko su mogli. Međutim, sada su se pojavili problemi financijske prirode, a puno je onih kojima je potrebna pomoć i koji su u ovim teškim danima dovedeni pred sam zid. 

- Svakodnevno dobivamo pozive u kojima građani traže pomoć, i dok je Udruga imala svojih vlastitih sredstava, mogli smo djelovati na terenu. Najteže nam pada kada stari i nemoćni kažu da su gladni ili da nemaju drva za ogrjev. U ovih 10-tak dana smo isporučili 5 paleta drva za ogrjev obiteljima kojima je to bilo potrebno, navode iz Udruge. 

- Danas smo dobili informaciju da jedan građanin starije životne dobi nema dovoljno drva za ogrjev. Jako je teško ostati imun za takve zahtjeve, ali mi smo došli u situaciji da više to financijski ne možemo realizirati, poručuju iz ove udruge. 

Zbog navedene situacije odlučili su potražiti pomoć. 

- Ovim putem molimo sve koji žele i mogu pomoći u namirnicama ili financijski da nam se jave na broj: 065/395-020 ili putem njihove Facebook stranice u inbox. I svi oni koji im se žele priključiti u obilasku ugroženih, mogu se također javiti na navedene kontakte, poručili su iz udruge i unaprijed se zahvaljuju svima koji im mogu i žele pomoći. 

Pomoći možete i uplatom na račun:

Za uplate iz BiH (KM):
UniCredit Bank
3382502287481689

Račun u stranim valutama (HRK):
BA 393382504887482008
SWIFT CODE:Uncrba22

Primatelj:
Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni (Humsb)
Ilije Petrovića bb.
72 250 Vitez, BiH

Svrha: uplata za ugrožene.

Dnevnik.ba