Article_Top_970x250

IKAN GA NAPAO LETVOM Fizički napadnut načelnik Gornjeg Vakufa - Uskoplja

nije prvi put

IKAN GA NAPAO LETVOM Fizički napadnut načelnik Gornjeg Vakufa - Uskoplja

svibnja 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sead Čaušević, načelnik općine Uskoplje

Na lokaciji parkinga industrijske zone u Batuškom lugu u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u četvrtak je fizički napadnut načelnik ovog grada Sead Čaušević.

Tim povodom, danas je iz njegovog kabineta upućeno priopćenje za javnost u kojem se navodi kako je, uz verbalno vrijeđanje, psovke i prijetnje smrću upotrebom drvenog predmeta dužine oko jedan metar, napad izvršio Salih Kasumović - Ikan.

Veće posljedice su izbjegnute, jer je napadača u njegovoj namjeri spriječio građevinski inspektor Husein Fale koji je bio skupa s načelnikom, te sugrađanin Saudin Trkić, na način da je pokušao smiriti Kasumovića.

Ovo je bio drugi napad na načelnika Čauševića od strane iste osobe na javnom mjestu, koji se desio prilikom obavljanja dužnosti u posljednjih godinu dana, čime je bila ugrožena njegova sigurnost.

Ovakvi postupci, zastrašivanja i napadi na općinskog načelnika predstavljaju napad na institucije Općine koje obavljaju svoje dužnosti u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Srednjobosanskog kantona, Statutom općine i drugim propisima u nadležnosti lokalne zajednice.

Zato od nadležnih policijskih i pravosudnih organa tražimo da se aktivno uključe i provedu sve zakonske radnje i postupke protiv imenovanog, kako bi spriječili dalje ugrožavanje sigurnosti institucija i građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja, kao i neželjene posljedice do kojih bi moglo doći - stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba