Article_Top_970x250

Inzkov zamjenik posjetio Široki Brijeg i sastao se s predstavnicima Vlade

službeni posjet

Inzkov zamjenik posjetio Široki Brijeg i sastao se s predstavnicima Vlade

srp 31, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan posjetio je u utorak Široki Brijeg gdje se sastao s predsjednikom Vlade i predsjednikom Skupštine Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Ćosićem i Ivanom Jelčićem.

Scanlan je tom prilikom naglasio kako je Vlada Zapadnohercegovačke županije jedina županijska Vlada formirana u tom dijelu BiH i predstavlja primjer koji bi trebale slijediti susjedne Hercegbosanska i Hercegovačko-neretvanska županija.

"Formiranje vlada u što kraćem roku omogućuje organima vlasti da se fokusiraju na potrebe građana, za što su i izabrani. Ovo se ne odnosi samo na vlasti na županijskoj razini", rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika Scanlan.

On je u razgovoru sa županijskim organima vlasti informiran o socijalnoj i ekonomskoj situaciji u toj županiji, s posebnim naglaskom na mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

"Hercegovina je uvijek bila dinamično okruženje za privatni sektor. On je ključni pokretač ekonomskog razvoja i zapošljavanja, a Zapadnohercegovačka županija je u tom smislu dobar primjer u BiH, koji će, nadati se, slijediti i drugi", poručio je prvi zamjenik visokog predstavnika, priopćio je OHR.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250