Article_Top_970x250

ISIL-ovka koja je pozivala na masakr želi natrag u SAD: "Zaslužujem drugu šansu"

je li kasno za kajanje?

ISIL-ovka koja je pozivala na masakr želi natrag u SAD: "Zaslužujem drugu šansu"

stu 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Kazala je da je pridruživanje ISIS-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila

Žene koje su otišle u Siriju kako bi postale mladenke ISIL-ovaca žele se vratiti kući. Jedna od njih je i Hoda Muthana iz Alabame. Ona se ISIS-u pridružila 2014. godine te je prihvatila njihovu ekstremističku ideologiju. Sada je zatražila oprost u nadi da će se moći vratiti u SAD. Teško joj pada život u izbjegličkom kampu s dvogodišnjim sinom.

"Tko vjeruje u Boga, vjeruje da svi zaslužuju drugu šansu, bez obzira kakvi su njihovi grijesi", rekla je Muthana. U razgovoru za NBC u izbjegličkom kampu Al-Roj na sjeveroistoku Sirije, kazala je da je pridruživanje ISIS-u bila samo faza u njezinom životu i žali za svime što je ta ekstremistička skupina učinila. 

Vlasti pak ne dopuštaju njezin povratak tvrdeći da ona nije američka državljanka.

Inače, Muthana je u Siriji koristila društvene mreže na kojima je zagovarala nasilje u SAD-u. Bila je udana za tri borca ISIS-a, koji su svi poginuli. Aktivno je sudjelovala u propagandi ISIS-a te je pozivala džihadiste u Americi da nastave 'prolijevati krv i unajme veliki kamion i pregaze ih, piše Daily Mail.

"Živjeli smo u neznanju, ja sam mislila da radim stvari ispravno za Boga. Sada kada prisjećam čini mi se da sam bila arogantna. Sada strahujem oko budućnosti svog sina", naglasila je.

Dnevnik.ba