Article_Top_970x250

Istražitelji pronašli zastrašujući detalj na Laninom mobitelu

istraga ubojstva

Istražitelji pronašli zastrašujući detalj na Laninom mobitelu

stu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

IT stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati iphone Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. rujna. U narednih skoro mjesec i pol potraga za počiniteljem ubojstva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Telefon nesretne djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražitelji Federalne uprave policije (FUP). Kako piše Klix pozivajući se na neimenovani izvor, na iphoneu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autocesti, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerojatno i zastrašujuće je da je fotografirano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretynju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražitelji, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke o posljednjim danima nesretne Mostarke, pozivima, porukama…

Pripadnici MUP-a i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije posljednjih tjedana su ispitali su na desetke osoba te pregledali nebrojene sate snimaka nadzornih kamera oko Čapljine.

Lana Bijedić četiri dana nakon smrti ispraćena je iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.

Dnevnik.ba