Article_Top_970x250

Iz banjalučke bolnice pobjegle dvije osobe zaražene koronavirusom

covid-19

Iz banjalučke bolnice pobjegle dvije osobe zaražene koronavirusom

ožu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su identificirali i locirali dvije osobe inicijala G. R. i D. R., nastanjene u Banjoj Luci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koje su pobjegle s Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.

Naime, nadležnoj policijskoj postaji radnici osiguranja navedene klinike prijavili su da su s klinike pobjegle dvije nepoznate osobe kod kojih je utvrđen koronavirus.

O svemu je informiran dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o kaznenim djelima prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedene osobe uhite ako postoje uvjeti , a ako ne postoje uvjeti, da osobe osiguraju policijski službenici do stjecanja uvjeta za njihovo uhićenje.

Osoba inicijala D. R. je jučer, nezadovoljna uvjetima u Studentskom centru "Nikola Tesla", prijetila da će skočiti s petog kata , nakon čega su on i majka G. R. premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjoj Luci.

Policijska uprava Banja Luka apelira na sve građane da se tijekom izvanredne situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno i savjesno te da postupaju u skladu sa Zaključkom Stožera za izvanredne situacije Republike Srpske, jer jedino tako mogu zaštiti svoj i život ljudi u svojoj okolini.

Dnevnik.ba