Article_Top_970x250

Iz Srbije stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić

istraga ubojstva

Iz Srbije stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić

sij 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

U narednih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine, potvrđeno je za Dnevni avaz iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije. 

Zahtjev za njezinim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec dana, obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanesa na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. listopada boravi u Beogradu kod majke.

Zahtjev za saslušanjem upućen je na osnovi ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćeri jedinice.

Krajem prošlog tjedna iz Srbije je stigla suglasnost za njezino saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ZHŽ-a i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer ju je, zbog teškog stanja u kojem se nalazila, bilo nemoguće saslušati.

U tijeku je, doznaje Avaz, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njezinih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP- a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Iako je prikupljen veliki broj tragova tijekom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon izvršene obdukcije rečeno je kako je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

Dnevnik.ba