Article_Top_970x250

Izetbegović pokušao opravdati Cikotića: "Htio je reći fensi, a ne seksi..."

smiješno, a žalosno...

Izetbegović pokušao opravdati Cikotića: "Htio je reći fensi, a ne seksi..."

ruj 10, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via N1

Bakir Izetbegović, lider SDA je kazao da je izjava Selme Cikotića o migrantima kao "seksi ideji" bila nespretna, i da nije htio to reći.

"To je jedna nespretna izjava, on je bio izvanredan general, jako dobar profesor, izletio je. Rekao mi je da je htio reći fensi - a ne seksi. Drugi dio izjave je nespretan. Desi se, ali vjerujem da je dobar kadar i da će se iznijeti s ovom situacijom. Uporan je radnik i dobar organizator", naveo je.

Cikotić će učiniti sve da migranata bude što manje, da ih bude što manje u gradovima.

"Ako on krene s planom, a ne bude praćen, u Vijeću ministara, od nas, ako ne bude odluka i sredstava - džaba ćemo se ismijavati s izjavom", rekao je.

Navodi da se migranti koriste u političke svrhe Izetbegović je kazao da to treba pitati Milorada Dodika.

"Ne sjedim s Dodikom, ne znam kad sam. Rekao je za Hrvate da su ustaše, Bošnjaci balije, pitanje je kada ću s njim sjesti", rekao je.

99 posto problema s migrantskom krizom se svodi na 1 posto stanovništva, kazao je Izetbegović.

"Taj problem se tretira rasistički, kao muslimansko pitanje. Guraju te ljude ka nama. Imat će političke posljedice, želi se ubaciti vruć krumpir među Bošnjake. Mi moramo riješiti to pitanje, ali ne možemo sami. Gura se prema jednom dijelu BiH, ali ne daju se sredstva", rekao je.

Što se tiče optužbi Fahrudina Radončića prema ambasadoru Pakistana - Izetbegović je kazao da ga svađa s Radončićem ne interesira.

"Što se mene tiče, ni jedanput se ne bismo posvađali. Mada, to ne šteti SDA. SDA izađe sa 310.000 glasova bez obzira kako je napada. Mene zanima da je Radončić s nama u Srebrenici, Mostaru, vladama. Nećemo se razići ni s kim što se mene tiče. SDA je davala pozicije, dokazujući da se bori za zemlju. Prešla preko izjava i progutala žabe, da bi imali partnere, da ne budemo sami s problemom. Nije mi potrebna svađa s Radončićem", kazao je, piše N1.

Dnevnik.ba