Article_Top_970x250

"Izetbegoviću sam rekao da ne ide u Zagreb, neće nikoga šarmirati..."

komšićev savjet

"Izetbegoviću sam rekao da ne ide u Zagreb, neće nikoga šarmirati..."

ruj 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

U izjavi na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, prije polijetanja prema Bruxellesu, bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić kazao je kako ne odobrava jučerašnji posjet Bakira Izetbegovića Zagrebu.

"Zaista mislim da ići u Zagreb premijeru susjedne države i razgovarati o osjetljivim stvarima kao što je Izborni zakon jednostavno nije u redu. Nije ni diplomatski ni pristojno da to Zagreb radi, a ja ne bih išao jer dajem legitimitet da se otvoreno petlja u odnose u BiH", kazao je Komšić na jedno novinarsko pitanje.

Naveo je i kako je razgovarao s Izetbegovićem, a on mu je kazao da treba razgovarati i "pratiti neku vrstu prijatelja i u HDZ-u i u vlasti u Zagrebu".

"Rekao sam mu da to nema veze sa šarmom i šarmiranjem, da neće nikog šarmirati. Očigledno je da Hrvatska ima strateško određenje ovako preko HDZ-a i HNS-a drži BiH u podređenom političkom i ekonomskom položaju", izjavio je Komšić te kazao kako je Izetbegović stav iznio jako tvrdo, da izmjene izbornog zakona neće proći. "Kontekst je čudan i ja to ne bih radio", dodao je triput nelegalno izabrani bošnjački član Predsjedništva.

Dnevnik.ba