Article_Top_970x250

Izudarao ih batom: Umrla je druga žrtva zločina u Solinu

crna kronika

Izudarao ih batom: Umrla je druga žrtva zločina u Solinu

tra 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Nad njihovim susjedom Lukom Juretićem (24), osumnjičenim za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva u tijeku je psihijatrijsko vještačenje koje provodi tim od tri stručnjaka iz KBC Split

Nepuna tri mjeseca nakon napada u Solinu, u kojem joj je ubijen suprug Vicenco Uvodić (92), preminula je Senka Uvodić (87) koja je te noći zadobila teške ozljede zbog kojih je bila u bolnici duže vremena, javlja Slobodna Dalmacija.

Nad njihovim susjedom Lukom Juretićem (24), osumnjičenim za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva u tijeku je psihijatrijsko vještačenje koje provodi tim od tri stručnjaka iz KBC Split koji na razgovor s njim dolaze na splitske Bilice gdje se nalazi u istražnom zatvoru.

Što se tiče ostalih dokaza istraga je takoreći gotova, čeka se samo nalaz i mišljenje vještaka psihijatara i psihologa iz splitske bolnice. Provedena su sva ostala vještačenja među kojima su se pokazala najbitnija ona bioloških tragova i traseološko jer su povezali osumnjičenika s mjestom zločina.

Tražio brašno za palačinke

Podsjetimo, osumnjičeni je pokucao na vrata svojih susjeda i navodno zatražio brašno za palačinke. Čim je susjeda otvorila vrata, pomahnitali mladić počeo ju je udarati tupim predmetom, najvjerojatnije batom za mesom.

Kada je nesretna žena pala, produžio je u dnevni boravak i po glavi izudarao njezinog supruga, koji je ostao na mjestu mrtav. 

- Osnovano se sumnja da je ušao u njihov stan svjestan da mu supružnici ne mogu pružiti otpor te tupo-tvrdim predmetima više puta udario žrtve u glavu i muškarcu nanio ubodnu ranu nožem u predjelu lijeve strane trbuha. Od zadobivenih ozljeda u vidu nagnječenja, rasjekotina i posjekotina muškarac (1927.) je preminuo na mjestu događaja, dok je žena (1932.) zadobila teške i po život opasne ozljede glave. Osumnjičenik je iz stana uzeo ručni sat, zlatni nakit, sitni metalni novac, čokolade, upaljače i spajalice - priopćeno je u siječnju iz DORH-a. 

Ubio ih pa otišao igrati igre

Osumnjičeni mladić, ispričali su susjedi za Slobodnu Dalmaciju, čak je navodno sa svojim ocem, nakon što se po zgradi pronijela vijest da je došlo do zločina, došao dva kata ispod svog stana vidjeti što se dogodilo sa susjedom. Do tada je igrao igrice na računalu u svom stanu. 

Kad su policajci stigli po njega, bio je vrlo smiren i "hladan", za razliku od članova svoje obitelji koji su bili u šoku. Iako je tu ustvrdio “nisam ja”, policajci su ga odmah priveli na kriminalističku obradu. Bez ikakva odugovlačenja ili opiranja mirno je sjedio i slušao upute istražitelja, bio je vrlo kooperativan te im je dao svoju odjeću i obuću. 

Dnevnik.ba