Article_Top_970x250

Jedan od najpoznatijih zatvorenika KP doma Zenica pobjegao iz zatvora

6 mjeseci prije izlaska na slobodu

Jedan od najpoznatijih zatvorenika KP doma Zenica pobjegao iz zatvora

tra 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Elvir Šabanović Moca, jedan od najpoznatijih zatvorenika zeničkog zatvora, jučer je pobjegao iz kruga KP doma Zenica. Šabanovića je proslavio kultni dokumentarni film Prokleta robija koji je Federalna televizija snimila 2007. godine.

Prokletu robiju dodatno su proslavili klipovi na društvenim mrežama, a zatvorenike iz zeničkog zatvora zbog tog filma zna cijela regija.

Spomenuti zatvorenik proslavio se izjavom u dokumentarcu: “Momak je malo lud”, kada su ga upitali za jednog od višestrukih ubojica iz istog zatvora. 

Šabanović je pobjegao samo šest mjeseci prije izlaska na slobodu.

Redžo Kahrić, upravnik zatvora, za Klix.ba je kazao da očekuje da će se zatvorenik vratiti u zatvor za nekoliko dana, ali da ga bez obzira na to čeka 20 dana samice.

Podsjetimo, 2007. godine Federalna televizija BiH snimila je dokumentarni film “Prokleta robija” u kojemu su snimljene izjave mnogih osuđenika koje su kasnije postale viralne. Iako je primaran cilj bio prikazati uvjete života u KP domu Zenica, film je na kraju ispao prepun crnog humora kojemu korisnici društvenih mreža jednostavno ne odolijevaju.

Dnevnik.ba