Article_Top_970x250

Još danas meteoalarm, a onda veliko osvježenje

prognoza vremena

Još danas meteoalarm, a onda veliko osvježenje

kol 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narančasti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a u priopćenju navode kako se vremenska pojava zbog koje se izdaje upozorenje odnosi na visoke dnevne temperature zraka i vrlo visoke vrijednosti UV indeksa.

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od subote do danas, a potom, prema prognozama meteorologa, u Bosnu i Hercegovinu stiže veliko osvježenje.

Naime, kako piše u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperature zraka u srijedu dosezat će maksimalnih 24 stupnja u Bosni i 30 u Hercegovini, a u velikom dijelu države očekuje se i kiša.

U srijedu, dakle, u Bosni oblačno. U Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19°C, a u Hercegovini od 20 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24°C, a u Hercegovini od 25 do 30°C.

I u nastavku tjedna temperature zraka kretat će se između 25 i 30 stepeni Celzijusa. Padaline za četvrtak i petak nisu najavljene.

Dnevnik.ba