Article_Top_970x250

Kina u strahu od drugog vala koronavirusa: Dio Pekinga pod karantenom zbog tržnice koja je novo žarište

mjere sve strože

Kina u strahu od drugog vala koronavirusa: Dio Pekinga pod karantenom zbog tržnice koja je novo žarište

lip 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters/Pixsell

Na sastanku u ponedjeljak pekinška radna skupina za prevenciju epidemije naglasila je potrebu stavljanja tržnice i susjednih četvrti pod karantenu te praćenja i testiranja stanovnika.

Kina je izvijestila u utorak o 40 novih slučajeva koronavirusa dok Peking uvodi stroge mjere kako bi suzbio novi val Covida-19 koji je krenuo s najveće tržnice u gradu. 

Dvadeset i sedam novih slučajeva potvrđeno je u Pekingu, priopćile su zdravstvene vlasti.

Napori u svrhu sprečavanja drugog vala virusa intenzivirani su nakon što je zabilježen klaster zaraza povezan s veletržnicom Xinfadi u pekinškom okrugu Fengtai u subotu.

Veletržnica Xinfadi 20 puta je veća od one u Wuhanu iz koje je krenula pandemija Covida-19 i na njoj se preprodaje tisuće tona hrane.

U 29 četvrti diljem grada uvedene su stroge kontrole i 24-satni nadzor te se provjeravaju osobe koje u njih ulaze ili izlaze.

Na sastanku u ponedjeljak pekinška radna skupina za prevenciju epidemije naglasila je potrebu stavljanja tržnice i susjednih četvrti pod karantenu te praćenja i testiranja stanovnika uz izricanje zabrane "visokorizičnim" pojedincima da napuste grad. Također je istaknuta važnost nošenja zaštitne maske u javnom prijevozu, izvijestio je list Beijing Daily.

Škole i vrtići u neposrednoj blizini tržnice su zatvoreni, prenosi Hina.

Dnevnik.ba