Article_Top_970x250

Komšić: Deklaracije o razbijanju BiH izraz protivljenja presudama Europskog suda za ljudska prava

bošnjački član predsjedništva

Komšić: Deklaracije o razbijanju BiH izraz protivljenja presudama Europskog suda za ljudska prava

ruj 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na najavu Milorada Dodika o izradi deklaracije HDZ-a i SNSD-a o izlasku dva naroda iz BiH, ukoliko se i dalje na bazi presuda Europskog suda za ljudska prava bude dovodio u pitanje princip "konstitutivnosti naroda", i bude zahtijevalo građansko uređenje BiH, priopćeno je iz njegovog ureda.

Po Komšićevim riječima, implementacije presuda Europskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definiranju Bosne i Hercegovine kao građanske države.

- Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpnosti je u korelaciji s tim presudama. To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem, i oni nemaju problem s nama nego s europskim i civilizacijskim vrijednostima.

Njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo što, niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata. Posljednji put kad su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar je završila tragično - poručio je Komšić u svom priopćenju.

Dnevnik.ba