Article_Top_970x250

Komšić: Dodik ima tri mogućnosti...

o anp-u

Komšić: Dodik ima tri mogućnosti...

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je kazao da Milorad Dodik ima tri opcije za rješenje krize u vezi Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ukoliko sve opcije odbije, poručio je da neće podržati izglasavanje mandatara za Vijeće ministara.

Ključna sjednica Predsjedništva BiH nakon koje će mnogo toga biti jasnije bit će održana u utorak, 20. kolovoza. Prvo će na zahtjev Komšića biti održana redovna, a potom je na zahtjev Dodika zakazana izvanredna sjednica o mandataru za Vijeće ministara.

"Sve ostaje isto. Gospodin Dodik ima sljedeće mogućnosti, prihvatiti ANP, odbiti potpuno ANP ili prihvatiti ANP i predložiti eventualne izmjene koje su po njemu opravdane, pa da se onda svi o tome izjasnimo", kazao je za Klix.ba Komšić.

Naglasio je da je to logična i uobičajena procedura.

"O njegovom stavu oko ANP-a ovisit će i moje glasanje o mandataru. Ako on odbije ANP, ja ne mogu glasati za mandatara koji nije spreman ispunjavati ranije odluke Predsjedništva BiH i ne poštuje odredbe Zakona o obrani BiH", zaključio je Komšić u razgovoru za Klix.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250