Article_Top_970x250

Komšić o Milanoviću: Zoki je malo ausswinkl, pomaknut iz ležišta

drugi bošnjački član predsjedništva

Komšić o Milanoviću: Zoki je malo ausswinkl, pomaknut iz ležišta

lis 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je za sarajevski portal Klix.ba posljednje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića vezane za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je Milanović kazao da ima problem da u NATO ulazi neusklađena država, misleći na BiH, Komšić je poručio da je predsjednik Hrvatske "pomaknut iz ležišta".

"Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsjednika Zokija (Zorana Milanovića op.a.) samo mogu reći da je on izgleda malo ausswinkl, malo pomaknut iz ležišta", rekao nam je Komšić.

Smatra da Milanović "ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje".

"A sa tim stanjem predsjednika Zokija problem ima Hrvatska, a ne BiH", poručio je Komšić.

Milanović je NATO put BiH komentirao tijekom komemoracije i obilježavanja 78. godišnjice talijansko-četničkog zločina kod Omiša.

"Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorna obveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati", zaključio je Milanović.

U obraćanju se osvrnuo i na posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu poručivši da je nekonzistentan jer je otišao kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je primio i Milorada Dodika. Dodao je i da je situacija vezana za Izborni zakon u BiH neće dobro završiti.

Dnevnik.ba