Article_Top_970x250

Korona u mostarskom Centru za starije osobe, više osoba zaraženo

prekršili pravilo

Korona u mostarskom Centru za starije osobe, više osoba zaraženo

ruj 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sedam korisnika "Centra za stara i iznemogla lica" Mostar, radne jedinice u naselju Tekija, pozitivno je na koronavirus. Također, na koronavirus je pozitivna i jedna zaposlenica, potvrdio je za „Avaz“ Mirza Drežnjak, direktor ove ustanove.

Kako je rekao Drežnjak, od sedam inficiranih korisnika, samo njih dvoje je razvilo simptome, odnosno, imaju blažu kliničku sliku, piše Avaz.

- Nadamo se da će situacija, kao i u prethodnih desetak dana, praktično, od pojave infekcije, ostati ovakva. Mi smo poduzeli sve neophodne mjere, uspjeli smo sve oboljele korisnike smjestiti u jednokrevetne sobe i situacija je, za sada, zaista, zadovoljavajuća. U stalnom smo kontaktu s nadležnim instancama - kazao nam je Drežnjak.

Iako su zabranjene posjete ovakvim ustanovama, jedna korisnica, a riječ je o pokretnoj osobi, nedavno je van objekta imala kontakt s bratom i njegovim sinom koji su u Mostar doputovali iz Švedske.

Nekoliko dana kasnije, ova korisnica je dobila temperaturu, a nakon testiranja je utvrđeno da je pozitivna na Covid-19, nakon čega se infekcija proširila na ostalih šestero korisnika te jednu zaposlenicu.

Dnevnik.ba