Article_Top_970x250

Lewandowski razočaran: "Zaslužio sam Zlatnu loptu, da je netko drugi umjesto mene vjerovatno bi je dobio"

fantastična sezona

Lewandowski razočaran: "Zaslužio sam Zlatnu loptu, da je netko drugi umjesto mene vjerovatno bi je dobio"

kol 29, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Napadaču Bayerna je ovo uvjerljivo najučinkovitija sezona u karijeri, no pitanje je do kada će igrati biti na ovoj razini jer su mu 32 godine, a i sam je svjestan da je ovo bila možda posljednja prilika za Zlatnu loptu...

Da su okolnosti normalne, dvojbe oko Zlatne lopte ne bi bilo. Robert Lewandowski je trebao biti jedini nogometaš uz Luku Modrića koji je prekinuo vladavinu Lea Messija i Cristiana Ronalda. No dodjele ove godine neće biti, pišu 24sata.hr.

Razlog? Dakako, pandemija korona virusa i izvanredne okolnosti koje su nastupile u ožujku i zbog kojih su gotovo sve lige stale na tri mjeseca. Nema ni Europskog prvenstva koje se trebalo igrati ovo ljeto, ali Liga prvaka je dovršena, pa je odluka, u najmanju ruku, čudna.

Samom Messiju i Ronaldu je bilo jasno da će Poljak osvojiti tu nagradu. A zaslužio ju je po baš svim kriterijima. Iza Lewandowskog je najbolja sezona u karijeri i to s 32 godine na leđima. A i sam je svjestan da mu je ovo bila možda i posljednja prilika da se okiti Ballon d'Orom. 

Zabio je nevjerojatnih 55 golova u 46 utakmica, osvojio s Bayern Münchenom Bundesligu, Kup i Ligu prvaka te je još uz to bio najbolji strijelac u navedenim natjecanjima. U Ligi prvaka je zabio čak 15 golova, a samo su mu dva falila da se izjednači s Cristianom Ronaldom koji je u jednoj sezoni Lige prvaka zabio 17 golova što je najviše u povijesti.

Koliko god voljeli Ronalda i Messija, svima je jasno da je Poljaku nanesena teška nepravda. Jedan od najvećih zicera je bio da će Zlatna lopta u njegove ruke, no za sve je kriva korona i čudna odluka France Footballa.

- Sebi bih uručio Zlatnu loptu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i bio sam najbolji strijelac u svakom natjecanju. Svaki drugi igrač da je u mojoj poziciji bi dobio tu nagradu - rekao je razočarani Lewandowski koji je na odmoru u Poljskoj. 

Napadaču Bayerna je ovo uvjerljivo najučinkovitija sezona u karijeri, no pitanje je do kada će igrati biti na ovoj razini jer su mu 32 godine, a i sam je svjestan da je ovo bila možda posljednja prilika za Zlatnu loptu.

To je prvi put od početka dodjeljivanja ove nagrade 1956. kako France Football neće proglasiti najboljeg nogometaša svijeta.

- Prvi će put Zlatna lopta uzeti predah. Neće biti dodjele u 2020. jer smo nakon detaljne procjene zaključili kako nisu ispunjeni svi uvjeti za to. Ovakvu godinu ne možemo i ne smijemo tretirati kao uobičajenu - rekao je glavni urednik France Footballa Pascal Ferre i iznenadio sve, a najviše poljskog napadača.

Dnevnik.ba