Article_Top_970x250

Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!

crna kronika

Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!

stu 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Miranda Cikotić/Pixsell

Ubijeni muškarac navodno je bio vlasnik ugostiteljskog objekta, koji mu je prije nekoliko godina zapaljen. Sve se dogodilo možda 10-20 metara od prvih kuća.

K. F. (38) je koju minutu ranije sjedio je u autu s djevojkom i jeo. Ona je u fast foodu na Jadranskoj magistrali kod Omiša kupila hranu. Potom su produžili dalje. Kad su došli do skretanja za Brzet, zastali su pored ceste.

Odjednom, odnekud je dojurio motociklist. Ispalio je nesretnome muškarcu hitac u glavi i vrat te pobjegao. Djevojka je vrištala, kažu očevici, jedan mladić je dotrčao i pokušao pomoći, zaustaviti krvarenje, ali uzalud - 38-godišnjak je ubrzo preminuo, pišu 24sata.

Prema prvim informacijama, u njega je, dok je K. F. sjedio u automobilu s djevojkom V. J., nepoznati vozač motocikla ispalio dva metka, jedan ga je pogodio u glavu, drugi u vrat. Nakon toga je ubojica pobjegao, dok je nesretni muškarac na mjestu preminuo.

Nedugo nakon zločina, kod Šestanovca je pronađen motor za kojeg se pretpostavlja da je vozio ubojica te je munjevito na obavijesni razgovor priveden N. P., vlasnik motocikla.

Ubijeni je gotovo dva sata prije likvidacije proveo u središtu Omiša, u poznatom kafiću, veći dio vremena je proveo razgovarajući mobitelom, govore očevici. Izašao je iz kafića oko 13.30 sati te je još neko vrijeme proveo u Volkswagen Polu, da bi potom došla djevojka noseći hranu iz obližnjeg fast fooda.

Potom su krenuli prema Brzetu, gdje se dogodio zločin. Policijska ekipa za očevide je na terenu, a osim dokaznog materijala na mjestu likvidacije istražitelji su posjetili kafić u Omišu te bi uskoro trebali doći u posjed snimki nadzornih kamera. 

Također će tražiti ispis poziva mobitela. Pokušavaju utvrditi je li ubijeni možda dogovorio sastanak s poznanikom kraj skretanja za Brzet, na mjestu gdje se inače rijetko zastaje, ne znajući da je zapravo u pitanju klopka. Također istražuju varijantu po kojoj je muškarca - ili njegovu djevojku, s kojom je bio odnedavno, nakon dugogodišnje veze - ubojica pratio...

Djevojka koja se nalazila na mjestu suvozača je nakon pucnjave bila u stanju teškog šoka te će joj biti pružena liječnička pomoć, u pitanju je ključna svjedokinja strašnog zločina.

Ubijeni muškarac je rodom iz Piska, tamo je vodio kafić uz more koji je prije četiri godine zapaljen. Objekt, odnosno ugostiteljski obrt na koji se vodio, bio je predmet nerazjašnjenih imovinsko-pravnih odnosa, no taj incident, čini se, nema veze s likvidacijom K. F., koji inače nije bio poznat policiji ni po kakvim teškim nedjelima, drogi ili organiziranom kriminalu, pišu 24sata.

Dnevnik.ba