Article_Top_970x250

Mahmutbegović: Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriot

"medijska haranga"

Mahmutbegović: Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriot

ožu 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Odluka Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića da odustanu od kandidatura za pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predstavlja požrtvovanu i odgovornu odluku, koja je vođena ciljem da se deblokiraju procesi u KS, napisala je u priopćenju potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović.

Smatra da nitko od njih dvojice nije sudjelovao u bilo kakvim nečasnim radnjama, niti su krivi za bilo što. Optužbe i insinuacije, koje se iznose na njihov račun, kako je navela,  nisu ničim potkrijepljene i predstavljaju spekulacije po principu "što bi bilo da je bilo". 

Mahmutbegović poziva sve one funkcionare u KS, koji bez ikakvog utemeljenja unaprijed proglašavaju ljude krivim, da dobro preispitaju svoje postupke i prvo očiste svoje dvorište.

- Svi akteri sporne audiosnimke trebaju snositi odgovornost, a u vezi s time su pravosudni i stranački organi već pokrenuli mjere. Međutim, potpuno je nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Emirom Hadžihafizbegovićem i njegovom obitelji, kao i nad drugim nedužnim ljudima u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova. Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriot, koji je svojim umjetničkim angažmanom dao ogroman doprinos svojoj zemlji i narodu. Ako je i pravio nekad neke greške, to ne dovodi u pitanje činjenicu da je uradio masu dobrih stvari za Bosnu i Hercegovinu, čime se svi trebamo ponositi - navodi potredsjednica FBiH.  

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Objavljena snimka na kojoj Hadžihafizbegović vrijeđa novinara

Dnevnik.ba