Article_Top_970x250

Majka četvero djece ubijena dok joj je kći slušala online nastavu

sad

Majka četvero djece ubijena dok joj je kći slušala online nastavu

kol 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Majka učenice s Floride koja je počela sa svojim prvim danom online nastave ubijena je dok je desetogodišnjakinja preko Zooma slušala učiteljicu.

Do pucnjave je došlo u utorak u 08:00 po lokalnom vremenu u Indiantownu na Floridi, a u kući se za vrijeme ovog incidenta nalazilo još petero djece, piše BBC, prenosi Index.hr.

Prema policiji, učiteljica djevojčice čula je preko Zooma prepirku i stišala nastavu prije nego što je napadač zapucao. Osumnjičeni, Donald Williams (27), uhićen je nakon što je biciklom pobjegao s mjesta događaja.

Ubijena pred svojom djecom

Maribel Rosado Morales (32) ubijena je pred svojih četvero djece i dva mlađa rođaka, objavila je policija.

Djevojčica, koja pohađa osnovnu školu Warfield, imala je svoj prvi dan online nastave. Florida je jedna od najteže pogođenih država u SAD-u, s preko 542.000 zabilježenih zaraza covidom-19.

Na konferenciji za novinare šerif William Snyder rekao je da je Williams otišao kod svoje bivše djevojke Morales kako bi s njom raspravljao o objavi na Facebooku.

"Učiteljica je rekla kako je stišala zvuk na nastavi, a zatim vidjela kako je 10-godišnjakinja pokrila rukama uši“, kazao je Snyder i dodao da je metak pogodio računalo.

Pobjegao na autobus

Williams je s mjesta događaja prvo pobjegao biciklom, a zatim je ušao u gradski autobus. Nagovarao je vozačicu da skrene sa svoje rute kako bi ga odvezla u njegovo susjedsto, nakon čega je vozačica autobusa pozvala policiju.

Čim ga je policija uhitila, Williams je odmah priznao što je učinio. Optužen je za ubojstvo, kao i nekoliko drugih krivičnih djela.

Socijalna služba Floride pobrinut će se za djecu, koja su u dobi od 10 do 17 godina, i pokušat će im naći novi dom.

Dnevnik.ba

Tagovi: