Article_Top_970x250

Majka Floydove kćeri: 'Ona više nema oca, zato tražimo pravdu'

protive se nasilju

Majka Floydove kćeri: 'Ona više nema oca, zato tražimo pravdu'

lip 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Reuters/Pixsell

Roxie Washington i pokojni George Floyd, koji je umro nakon što ga je koljenom ugušio američki policajac, imaju šestogodišnju kćer. Majka je s njom na konferenciji za novinare održala emotivan govor...

Na kraju dana, svi se vraćaju svojim obiteljima. Gianna više nema oca. On je nikad neće vidjeti kako odrasta, kako ide na maturu. Nikad je neće voditi pred oltar. Ako bude imala neki problem, nema oca kojem se može obratiti, započela je u suzama svoj govor pred novinarima Roxie Washington. Gianna, šestogodišnja kći koju Roxie ima s pokojnim Georgeom Floydom, cijelo je vrijeme neutješno stajala uz majku.

Podsjetimo, već sedam dana u SAD-u traju nemiri zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu. Policajac Derek Chauvin pritiskao mu je koljenom vrat gotovo devet minuta dok Floyd nije izdahnuo.

Neovisna autopsija, koju je zatražila Floydova obitelj, pokazala je da se Floyd ugušio. Chauvin je otpušten iz policije, uhićen i optužen za ubojstvo iz nehaja, dok su trojica njegovih kolega, koji su privodili Floyda kobnog dana, također otpušteni iz policije.

 Obitelj traži težu optužnicu za Chauvina. Floydova smrt izazvala je val prosvjeda diljem Amerike. Mirno traženje pravde u nekim je gradovima preraslo u nasilne prosvjede zbog čega je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio slanjem vojske, što je samo dodatno potpirilo vatru.

Floydova obitelj se protivi nasilju, ali žele pravdu. 

- Tu sam zbog našeg djeteta i Georgea. Zaslužio je pravdu i, što god netko mislio o njemu, bio je dobar čovjek. Bio je dobar - rekla je Roxie Washington, prenosi Hina.

Dnevnik.ba