Article_Top_970x250

Masatović: Ako ne bude odgovora od Vlade HNŽ, sigurno idemo u opći štrajk

nema dogovora o kolektivnom ugovoru

Masatović: Ako ne bude odgovora od Vlade HNŽ, sigurno idemo u opći štrajk

stu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: jabuka.tv

Zdravstveni djelatnici HNŽ-a danas će u vremenu od 10 do 11 sati održati štrajk upozorenja. On se održava je već četiri mjeseca sa županijskom vladom nema dogovora oko novog kolektivnog ugovora. Istekao je u srpnju, a svi pokušaji da se dođe do novog sporazuma su propali.

-Mi nismo dobili nikakav poziv od Vlade HNŽ i zato danas organiziramo štrajk. Ukoliko se ovakav odnos nastavi, slobodno možemo najaviti kako ćemo krenuti u priču općeg štrajka. Svaki dan nas je sve manje na ovim prostorima, kolege odlaze jer ne mogu osigurati normalan život s plaćama koje imaju i samo predviđenim rastom plaća taj trend možemo zaustaviti ili barem smanjiti. Nadamo se kako će se predstavnici vlasti udostojiti i odgovoriti na naše zahtjeve, a ne šutnjom samo produžavati ovu agoniju i stvarati veću frustraciju kod ljudi – rekao je jutros za Ero.tel Josip Masatović, predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika.

Podsjećamo, zdravstveni radnici traže povećanje satnice na 2,45 maraka i povećanje koeficijenta za 0,2.

HNŽ je jedina županija u kojoj egzistiraju čak tri bolnice, a broj zdravstvenih djelatnika je dosegao brojku od 3210 ljudi. Njihov ulazak u opći štrajk predstavljao bi veliki problem za funkcioniranje zdravstvenog sustava.

Dnevnik.ba

Tagovi: