Article_Top_970x250

Migrant otkrio: Policija iz USŽ-a nas prebacuje u Banja Luku

migraantska kriza

Migrant otkrio: Policija iz USŽ-a nas prebacuje u Banja Luku

kol 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via N1

Ne vjerujući obećanjima nadležnih mještani u bihaćkim naseljima organizirali su straže, koje čuvaju lokalno stanovništvo i imovinu. U posljednjih sedam dana primjetan je manji broj migranata na gradskim ulicama i parkovima. Migranti, s druge strane, negoduju zbog zabrane okupljanja, piše N1.

Fadil Dizdarević je umirovljeni policijski istražitelj. Posao osiguravanja mjesta i stanovništva nastavio je i u šestom desetljeću života. Zajedno sa svojim sugrađanima u tri gradske ulice formirali su straže koje motre na ponašanje migranata i sprječavaju eventualne nemire.

"Grupa od pedesetak mještana svaku noć od 20 sati do ponoći organizira udružene građanske šetnje. Preventivno se pojavljujemo na par mjesta na našim ulicama da bi se stvorila sigurnost", poručio je Fadil Dizdarević.

Dizdarević i ostali mještani nadziru područje oko Krajina metala i drugih gospodarskih objekata koji su urušeni i napušteni, a služe za formiranje divljih migrantskih kampova. Migranti objašnjavaju da tu završe nakon što im je policija počela, kako tvrde, zabranjivati ulaz u kamp Bira poslije povratka iz tzv. gejma.

"Prije tjedan dana policija nam je naredila da idemo u Lipu. Lipa je bila puna i nismo mogli dobiti registracijsku karticu. Trenutno policija migrante odvodi do Banja Luke gdje nema napuštenih starih tvornica kao ovdje, zbog toga se migranti vraćaju ovdje pješke jer im je odavde bliže da idu u gejm", ispričao je Mustafa, migrant iz Afganistana.

Dnevnik.ba