Article_Top_970x250

Migrant propucan u predjelu trbuha i prsa i bori se za život

u teškom stanju

Migrant propucan u predjelu trbuha i prsa i bori se za život

stu 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Pacijent je zaprimljen na hitnu operaciju zbog prostrjelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život doznaje se iz KBC Rijeka stanje migranta propucanog u Gorskom kotaru.

Stanje migranta koji je u subotu u Gorskom kotaru, kako je rekao ministar RH Davor Božinović: 'Najvjerojatnije ozlijeđen radi upotrebe vatrenog oružja prilikom postupanja hrvatske policije u zaštiti granice', je teško i životno je ugrožen.

- Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrjelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječenja - doznaje 24sata iz KBC-a Rijeka. 

Iz policije kažu kako je očevid i dalje u tijeku. 

- Očevid je i dalje u tijeku. Radi se o nepristupačnom području, udaljenom oko pet kilometara od glavne prometnice te se još uvijek provjeravaju sve relevantne okolnosti. To će najvjerojatnije potrajati cijeli dan, a čim budemo imali novih saznanja obavijestit ćemo javnost - kratko kažu iz PU primorsko goranske.

Podsjećamo, incident je bio u subotu poslijepodne na nepristupačnom terenu Gorskog kotara u postupanju službenika policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija. Hrvatska policija zatekla je skupinu migranata i u tom postupanju jedan migrant je teško ozlijeđen. Hitno su ga prebacili u KBC Rijeka i operirali.

Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović krenuo je u subotu na utakmicu Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za Euro, ali je, nakon incidenta, skrenuo u bolnicu gdje je pričao s liječnicima koji su operirali ozlijeđenog migranta.

Ostale koji su zatekli, njih 15-tak, prebacili su u policijsku postaju.

- Hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije.

U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo RH koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku - rekao je za HRT ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je pričao i s liječnicima koji su migranta operirali, prenose 24sata.

Dnevnik.ba